'Het boek is geschreven voor jou. Puur voor jou'.
Tjeu van Veldhoven

Wie ben ik ? Wat is het doel van mijn leven? Waarom ben ik hier?

Je bent het contact met je innerlijke zelf verloren als je het antwoord op bovenstaande vragen niet meer kan doorvoelen en beantwoorden. Je bent niet alleen, veel mensen zijn dit contact verloren en worstelen met vergelijkbare vragen. Ze vragen zich af hoe ze zinvoller kunnen leven en hoe ze kunnen ontdekken wie ze werkelijk zijn. Ze ervaren een gemis van ‘iets’. Onbewust weten ze dat ze iets hadden, waardoor ze zich completer voelden, maar ze weten niet meer wat dat precies was en waar ze dit weer terug kunnen vinden. In eerste instantie zoeken ze naar oplossingen en antwoorden buiten zichzelf. Ze gaan naar spirituele leraren, reizen naar verre landen en lezen het ene boek na het andere uit. Soms ervaren ze een inzicht en verandering maar zijn ze niet in staat deze verandering lang vast te houden. Soms vergroot het gevoel van gemis en ervaren ze een dieper gevoel van alleen zijn, leegte en incompleetheid. Dat komt omdat ze het antwoord buiten zichzelf zoeken en omdat ze aandacht schenken aan één deel van hun totale zelf. Ze vergeten andere, cruciale delen waardoor het onmogelijk wordt om te komen tot een blijvende bewustzijnsverandering.

Dit boek schenkt aandacht aan alle cruciale delen van je ware zelf: je aardse zelf, je innerlijk kind, je onderbewuste en je totale zelf. Ze hebben elk een specifieke functie. Je leert de verschillende delen van je totale zelf te ontdekken en hoe je ze verder kan ontwikkelen om te komen tot een blijvende bewustzijnsverandering. Het boek motiveert je om naar binnen te gaan en om antwoorden in jezelf te vinden. Zo leef je vanuit je innerlijke kern, ontwikkel je intuïtie, wijsheid en vreugde en ervaar je de zijnstoestand van lichter leven.

De methode

Het boek is opgebouwd in vraag- en antwoordvorm. Vergelijk het met een interview: je aardse zelf is diegene die interviewt en wilt groeien, het boek is de geïnterviewde oftewel de lesgever of leraar. Deze methode helpt je om het boek te doorleven in plaats van enkel informatief te lezen.


‘Prachtig helder origineel boek voor mensen die aards en spiritueel willen groeien. Niet in een of ander geloof of stroming, maar door bewust steeds weer je eigen ‘waarheid’ te ontdekken door in gesprek te gaan met jezelf.’ Erwin Buiting, Psychosociaal Therapeut

Heeft u geen .pdf functie? 
klik dan hier voor een online versie.

Opbouw van het boek

Veel spirituele leraren en filosofen stipten het belang aan van helder denken en helder voelen om zo te komen tot een helder weten. Denken zonder voelen is ontoereikend en voelen zonder denken ook.

De auteurs brengen in dit boek een bewustwordingsproces op gang dat je helpt om de verschillende delen van je totale zelf te ontwikkelen. Deze delen hebben verschillende functies: helder denken, helder voelen en helder weten. Je ontdekt eerst je aardse zelf, daarna je innerlijk kind en vervolgens je onderbewuste. Je leert de dwalingen en valkuilen, die eigen zijn aan elk deel van jezelf, kennen en leert hoe je ieder deel verder kan ontwikkelen om iedere werking en functie optimaal te benutten.

Het doel bestaat erin zuiver denken, zuiver voelen en zuiver weten te stimuleren. Dit verhoogt het welbevinden en de levensvreugde van elke mens. Het is een avontuur waar de ontdekking van je (volledige) zelf centraal staat. Geniet van de ontdekking van je totale zelf.

De auteurs Tjeu van Veldhoven en H. Celep

TJEU VAN VELDHOVEN is een spiritueel leraar die meer dan 20 jaar actief is op het vlak van bewustwording en spirituele groei. Hij is de oprichter van Mapaa, een bewustwordings-centrum in Duitsland. Het boek Lichter Leven is gebaseerd op de twintigjarige ervaring en kennis die Tjeu heeft opgedaan tijdens het voorbereiden van- en het geven van zijn workshops gericht op persoonlijke groei en meditatie enerzijds, en spirituele groei en het gezond leren houden van de energiestelsels van de mens (auraveld, chakra’s, et cetera) anderzijds. 

H. CELEP, een leerling van Tjeu van Veldhoven, werkt sinds 2002 als docent en studentenbegeleider op een hogeschool in België. Hij ontmoette Tjeu in april 2005 en volgde diverse workshops bij hem. Ze gingen steeds meer en nauwer samenwerken omdat hun kennis en ervaring elkaars werk aanvulde. H. Celep schrijft, structureert en vertaalt de vernoemde inzichten en kennis uit tot theoretische kaders die toegankelijk zijn voor het grote publiek. 

Gebonden boek, harde kaft, 260 pagina's, zw/w, ISBN 978-90-822984-0-6

€ 27,95

Boekhandelskorting 42%

BESTELINFORMATIE

Gratis verzending binnen NL.
Let op
: Verzending naar België is erg prijzig. Gelieve even contact te zoeken voor verzending vanuit België (dit duurt dan iets langer) ook voor meerdere exemplaren. Maak vervolgens het bedrag inclusief de portokosten over.

  1. Maak het bedrag van uw bestelling over naar IBAN NL70 RBRB 0955 9731 55
    BIC code RBRBNL21 tnv J.C. Wijker;
  2. Vermeld het aantal boeken & uw naam en adresgegevens;
  3. Zodra het bedrag op onze rekening staat, sturen wij het je, op werkdagen, binnen 24 uur toe (binnen Nederland);
  4. Let op, op maandag wordt in Nederland geen (brievenbus)post bezorgd.

Illustraties: Els Peeters